ÇORUM / MERKEZ - Şehit Mustafa Solak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Eyl

2023 yılında 12 sınıftan mezun olan öğrencilerimiz %41  yerleşme oranıyla üniversitelere yerleşmişlerdir. Üniversiteye yerleşme durumları da aşağıdaki listede gösterilmiştir. öğrencilerimize üniversite hayatlarında başarılar diler, tebrik ederiz.

May

Türk tiyatro yazarı,öykü, şiir, karikatür ve fotoğraf çalışmaları da bulunan ,kariyerine 2013 yılında başlayıp, art arda oyunlara imza atan Mustafa Arıkoğlu bugün  öğrencilerimiz ile  buluştu. Öğrencilerimize bugüne kadar yaşadığı yazarlık serüveninden küçük kesitler paylaşarak ilham kaynağı olan Arıkoğlu 2018 'de yazmış olduğu “Sakın Diyorum” adlı oyunuyla Altın Palmiye Ödül Töreni’nde “Yılın Tiyatro Oyunu” ödülünü almıştır.

May

2022 2023 Eğitim Öğretim Yılı Çorum okul sporları kız futsal müsabakalarında okulumuz Çorum il 3.sü olmuştur. Beden Eğitimi Öğretmenimiz Nuriye BOLAT'a ve öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

May

Kültür-edebiyat kulübü danışman öğretmeni Celil CENGİZ ve Okul Müdürü Mustafa DÜĞENCİ tarafından “Çorum İsmet Eker Tarım Müzesi” ne 9/A ve 9/B sınıfı öğrencilerine yönelik, çevreyi ve kültürü tanıtma amacıyla gezi düzenlenmiştir.

May

Okulumuz 10 A öğrencileri Çorum'dan teknofeste katılan projeleri incelemek Kadeş Meydanı'ndaki   sergiye katıldı.

Nis

Sınıf Öğretmenlerimizin planlamaları ile öğrencilerimiz sınıfları ile birlikte iftar yemeklerinde bir araya geldileri: Ramazan ayının maneviyatını ve birlik beraberliğini vurgulamak için yapılan bu etkinlikte desteği olan tüm Öğretmen ve Okul yöneticilerine teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz tarafından yürütülmekte olan "Meslek Liseleri Hayata Dokunuyor" projesi kapsamında depremzede ailelere ziyaretlerimiz devam ediyor. Ailelerimize biz buradayız ve yanınızdayız mesajı ile birlikte ramazan kolisi paylaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Anadolu'nun bize yurt olmasının bininci yılı olan 2071 yılında yine ''Anadolu'' dayız temasıyla kutladığımız 18 Mart Çanakkale Destanı ve 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulü'nü muhteşem etkinliklerle kutladık.

Mrt

Okul sporları Bocce gençler kategorisinde yarı finale kalan okulumuz Çorum 3.sü olmuştur.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor katkılarından dolayı öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz'da dünya emekçi kadınlar günü güzel bir etkinlikle kutlandı.

Ara

ŞEHİT MUSTAFA SOLAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ   ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ ALMANYA'DA STAJ ÇALIŞMASINI TAMAMLADI

Şehit Mustafa Solak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Erasmus+projesi 2020 teklif çağrısı kapsamında hazırlayıp başvurusunu yaptığı "Hemşirelerin Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri ile İletişim Becerilerinin Arttırılması Stajı" projesi kapsamında öğrenciler iki grup halinde stajlarını yaparak Almanya'dan döndüler.

Okul Müdürü Mustafa DÜĞENCİ, okulun projeden sorumlu Müdür Yardımcısı Neslihan Ateş'in ve Sağlık Hizmetleri Alan Şefi Arzu Özkeskin'in hazırlayıp sunduğu ve 2020-1-TR01-K102-089422 proje numarası ile kabul edilen proje kapsamında öğrencilerin Avrupa'nın önemli ülkelerinden Almanya'nın başkenti Berlin 'de 21 günlük staj programını başarıyla tamamlayarak döndüklerini belirtti.

Okul Müdürü DÜĞENCİ, "İlk etapta bir grup öğrenci Neslihan ATEŞ ve Öznur MERİÇ öğretmenlerimiz eşliğinde  16 Ekim 2022- 5 Kasım 2022 tarihleri arasında, ikinci grup ise Arzu ÖZKESKİN ve Nuriye BOLAT öğretmenlerimiz refakatinde 5 Kasım 2022- 25 Kasım 2022 tarihleri arasında stajlarını gerçekleştirdiler." dedi.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Faaliyeti sonunda, öğrencilerin Türkiye'ye yeni bilgi, deneyim ve kazanımlarla döndüklerini belirten DÜĞENCİ, öğrencilerin bu staj programı ile "Yaşlı bakımında iletişim, fizyolojik ve psikolojik baskı durumlarına göre çözüm şekilleri, sinirlilik-psikolojik bozukluk gibi durumlarda çözüm yolları, yaşlılarla konuşma üzerine yöntem ve teknikler, dokunarak öğrenme" gibi konularda tecrübe kazandığını söyledi. Ayrıca Almanya'daki hâkim standartları analiz eden öğrencilerin kültürler arası etkileşim neticesinde farklı bir ortamı tanıma fırsatı yakaladıklarını bunun da öğrencilere vizyon edinmeleri anlamında olumlu katkılar sunduğunu ifade etti.

Birlikte çalışabilme, ekip ruhuyla hareket edebilme, randevulara zamanında gitme, zaman yönetimi, özgüven duygusu, çalışma disiplini, farklı dillerde iletişim kurabilme ve Avrupa vatandaşlık bilinci geliştirme becerisi kazanma konusunda etkili olan projenin kültürel anlamda katkısının yanı sıra başka bir ülkede gördükleri stajın öğrencilerin eğitim hayatlarına da olumlu etki yaptığını ifade eden DÜĞENCİ, Almanya'da evde bakım merkezleri gibi yerlerde gördükleri staj sonrasında Europass katılım belgesi sahibi olunduğunu vurgulayarak değişik ülkelerdeki farklı uygulamaları karşılaştırma imkânı bulan öğrencilere   verilen bu katılım belgesinin iş bulmada katkı sağlayacağını kaydetti.

Kas

Okulumuzda, 24 Kasım "Öğretmenler Günü" ile ilgili biyoloji öğretmeni Didem Hızarbaş eşliğinde öğrencilerimiz tarafından bir program düzenlenmiştir. Ayrıca okulumuz öğretmenleri tarafından "Velin Gelsin" isimli oyun sergilenmiştir.

Ekm

Okulumuz 11 ve 12. Sınıf öğrencilerimiz ile 4 öğretmenimiz tarafından gerçekleştirilecek "Hemşirelerin Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri ile iletişim Becerilerinin Arttırılması Stajına çok az zaman kaldı. 1.Grubun 16 Ekim - 5 Kasım'da, 2.Grubun ise 5 Kasım - 25 Kasım'da haraketlilikleri başlıyor. Proje kapsamında 07.10.2022 Cuma günü proje öğrenci velilerine projede görevli öğretmenler tarafından bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Öğrenci ve öğretmenlere iyi yolculuklar dileriz.

Ağu

01.07.2019 TARİHİNDE OKULUMUZDA GÖREVE BAŞLAYAN ÖZLEM ZEREN 01.08.2022 TARİHİ İTİBARİYLE OKULUMUZDAKİ GÖREVİNDEN AYRILMIŞTIR.BAHÇELİEVLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE ÖĞRETMEN OLARAK GÖREV YAPACAK OLAN ÖZLEM ZEREN'E BAŞARILAR DİLİYORUZ.